Kamu-Sen Giresun İl Başkanı Tacettin Engin, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Salih Ömer Kadıoğlu, Türk Tarım-Orman-Sen İl Temsilcisi Mehmet Demirkılıç ve Türk Haber-Sen İl Temsilcisi Tuncay Çanakçı, maaş bordrolarını ve ek zam taleplerinin yazılı olduğu mektupları, Cumhurbaşkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderdi.
İl Başkanı Engin, memur ve emeklilerin maaş artışlarının Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşmediğini ileri sürdü. Ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesini talep ettiklerini vurgulayan Engin şunları kaydetti:
“Maaşları telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanmasını ve kamu görevlilerine ek zam verilmesini talep ediyoruz. Hazırladığımız gerçek maaş bordrolarını da mektubumuza ekledik ve kamu çalışanlarımızın içinde bulunduğu zorluğu ortaya koyduk. Yetkililerin memurlarımızı enflasyona ve ekonomik olumsuzluklara ezdirmeyeceğini umuyor, maaşlardaki erimeyi telafi edecek ek bir zamla salgınla mücadelenin kahramanlarının yüzlerinin güldürmesini bekliyoruz.”