$ DOLAR → Alış: 6,74 / Satış: 6,77
€ EURO → Alış: 7,56 / Satış: 7,59

Atilla Akarsu yoğun bakımda

Akarsu geçtiğimiz yıllarda da yakalandığı Kanser hastalığını yenmişti.

Atilla Akarsu yoğun bakımda
  • 09.04.2020
  • 580 kez okundu
Reklam

1920-23 yıllarında 1. Meclis’te yaşananları konu edinen ‘Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman’ filminin senaristi ve yönetmeni Atilla Akarsu beyin kanaması geçirdi. Kaldırıldığı hastanede uyutularak solunum cihazına bağlı yoğun bakımda tutulan Akarsu’nun ani rahatsızlığı sevenlerini üzdü.

Akarsu geçtiğimiz yıllarda da yakalandığı Kanser hastalığını yenmişti.

‘Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman’ filminin çekimleri sırasında “Tarih dürüstçe anlatılmıyor” diyen Atillla Akarsu, “Cumhuriyet 1. Meclis’te değil, 2. Meclis’te kuruldu. Mustafa Kemal’in karşısındaki tek muhalif lider Ali Şükrü’dür. Bir defasında küfürleşmeye varacak kadar şiddetli tartışmışlardır. Tarihte Ali Şükrü’yü; Mustafa Kemal’in muhafızı Topal Osman’ın öldürdüğü yazılır ama bu olayın faili meçhuldür. Biz filmde Topal Osman’ın katil olduğu inanışını kırmaya çalıştık” demişti.

ATİLLA AKARSU KİMDİR?

4 Şubat 1956, Ankara doğumlu.Harp okulunu bitirdi. 1968’de sinemaya set işçisi olarak giriş yaptı. Bir süre İzzet Akay’a kamera asistanlığı yaptı. Çetin İnanç ile çalıştı. Bir süre reji asistanlığını sürdürdü. 1987’de ilk yönetmenlik denemesini gerçekleştirdi.

Yönetmen Filmografisi

Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman – 2012 (Sinema Filmi)

Aliye – 1992 (Sinema Filmi)

Şehirde İki Kadın – 1987 (Sinema Filmi)

İkisi De Cesurdu – 1987 (Sinema Filmi)

Senarist Filmografisi

Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman – 2012 (Sinema Filmi)

Aliye – 1992 (Sinema Filmi)

Şehirde İki Kadın – 1987 (Sinema Filmi)

İkisi De Cesurdu – 1987 (Sinema Filmi)

Yapımcı Filmografisi

Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman – 2012 (Sinema Filmi)

İkisi De Cesurdu – 1987 (Sinema Filmi)

Oyuncu Filmografisi

Vicdan – 2008 (Sinema Filmi)

Sen Başkasın (Köylü) – 1995 (Sinema Filmi)

Acı Hayat – 1987 (Sinema Filmi)

Acı Lokma (Ömer’in Adamı) – 1986 (Sinema Filmi)

Acıların Çocuğu (Arap) – 1985 (Sinema Filmi)

Reşo / Vatan İçin – 1974 (Sinema Filmi)

Çirkin Ve Cesur – 1971 (Sinema Filmi)

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ