giresun üniversitesi Giresun University kerasus giresun gazete giresungazete giresun gazete giresun gazete net Giresun ışık Giresun Işık Gazete Gazete Işık gazetecilik giresun yerel haberler giresunhaber Giresun haber giresun yerel haberler giresun yerel gazete giresunsondakika giresun sondakika kazaolay sondakika giresun giresun belediyesi çotanak yeşilbeyaz giresunspor fotoğraf fotoğrafçılık piraziz bulancak dereli keşap espiye yağlıdere şebinkarahisar tirebolu alucra espiye bulancak camoluk şebinkarahisar tirebolu alucra espiye bulancak keşap
DOLAR
7,4166
EURO
9,0543
ALTIN
442,25
BIST
1.542
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun
Parçalı Bulutlu
18°C
Giresun
18°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
18°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
18°C
Perşembe Yağışlı
9°C
Cuma Yağışlı
8°C

Atilla Akarsu yoğun bakımda

Akarsu geçtiğimiz yıllarda da yakalandığı Kanser hastalığını yenmişti.

Atilla Akarsu yoğun bakımda

1920-23 yıllarında 1. Meclis’te yaşananları konu edinen ‘Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman’ filminin senaristi ve yönetmeni Atilla Akarsu beyin kanaması geçirdi. Kaldırıldığı hastanede uyutularak solunum cihazına bağlı yoğun bakımda tutulan Akarsu’nun ani rahatsızlığı sevenlerini üzdü.

Akarsu geçtiğimiz yıllarda da yakalandığı Kanser hastalığını yenmişti.

‘Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman’ filminin çekimleri sırasında “Tarih dürüstçe anlatılmıyor” diyen Atillla Akarsu, “Cumhuriyet 1. Meclis’te değil, 2. Meclis’te kuruldu. Mustafa Kemal’in karşısındaki tek muhalif lider Ali Şükrü’dür. Bir defasında küfürleşmeye varacak kadar şiddetli tartışmışlardır. Tarihte Ali Şükrü’yü; Mustafa Kemal’in muhafızı Topal Osman’ın öldürdüğü yazılır ama bu olayın faili meçhuldür. Biz filmde Topal Osman’ın katil olduğu inanışını kırmaya çalıştık” demişti.

ATİLLA AKARSU KİMDİR?

4 Şubat 1956, Ankara doğumlu.Harp okulunu bitirdi. 1968’de sinemaya set işçisi olarak giriş yaptı. Bir süre İzzet Akay’a kamera asistanlığı yaptı. Çetin İnanç ile çalıştı. Bir süre reji asistanlığını sürdürdü. 1987’de ilk yönetmenlik denemesini gerçekleştirdi.

Yönetmen Filmografisi

Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman – 2012 (Sinema Filmi)

Aliye – 1992 (Sinema Filmi)

Şehirde İki Kadın – 1987 (Sinema Filmi)

İkisi De Cesurdu – 1987 (Sinema Filmi)

Senarist Filmografisi

Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman – 2012 (Sinema Filmi)

Aliye – 1992 (Sinema Filmi)

Şehirde İki Kadın – 1987 (Sinema Filmi)

İkisi De Cesurdu – 1987 (Sinema Filmi)

Yapımcı Filmografisi

Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman – 2012 (Sinema Filmi)

İkisi De Cesurdu – 1987 (Sinema Filmi)

Oyuncu Filmografisi

Vicdan – 2008 (Sinema Filmi)

Sen Başkasın (Köylü) – 1995 (Sinema Filmi)

Acı Hayat – 1987 (Sinema Filmi)

Acı Lokma (Ömer’in Adamı) – 1986 (Sinema Filmi)

Acıların Çocuğu (Arap) – 1985 (Sinema Filmi)

Reşo / Vatan İçin – 1974 (Sinema Filmi)

Çirkin Ve Cesur – 1971 (Sinema Filmi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.