Bu bölümde Aydın Bodur’u anlatmak istiyorum lakin kelimelerin kifayet etmediği bir noktada takılı kaldım.
Söze nereden başlasam?
Bilemiyorum.
Aydın Bodur Dünyamıza farklı açılardan bakıyor sanırım
Bakmak ile Görmenin farkında olanlardan bu kesin fakat dahada önemlisi “Kalp Gözü”ile bakıp, görmeyi bilenlerden
Yetişdirdiği öğrencilerinde farkındalık oluşuturduğu kanısındayım.
Neden mi ?
Eğitimin ötesinde yol gösteren , başarıya ulaşmak isteyenlere kılavuzluk yapan bir abi şevkati var onda.
Öğrencilerin Aydın öğretmenimize gösterdiği ilginin tarifini etmemim mümkünü yok.
Alucra halkınında sevgisini takdirini kazanmış olan Aydın Bodur’a gösterilen sevgi ve saygıya gözlerim ile tanık oldum
Eeeeeee Atalarımız ne demiş?
“Ne Verirsen Elinle,O Gelir Seninle”
Bulunduğu her ortamı adı gibi Aydınlığa kavuşturuyor desem yeridir.
Alucra ilçemizin kültürel değerlerinide sahiplenen özelliğinide göz ardı edemem.
Kendisi Usta Fotoğrafcılara taş çıkartır cinsinde çektiği fotoğraflar ile İlçemizin ve İlçemize bağlı bütün köylerinin doğal ve tarihi dokuları görselleyip ilçemizin tanıtımda katkıları olduğu gibi , Bu fotoğraflardan seçilmişleri “EYY”isimli şiir kitabına dahil etti.
Aydın Bodur Öğretmeni tam olarak anlatmak istesem bir köşe yazısına sığdırmam mümkün değil.
Bu yüzden köşe yazımı burada noktalarken,şimdi hep beraber Aydın Bodur’u tanıyalım
Aydın Bodur Kimdir?
197676 Alucra Karabörk doğumlu.
İlköğretimi köyünde, liseyi Alucra İmam Hatip Lisesi’nde okudu.
Üniversiteyi Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirmekle beraber, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümünü de bitirdi.
Yüksek Lisansına Cumhuriyet Üniversitesi’nde başladı lakin henüz bitirmedi. 2004 yılında Alucra İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen olarak göreve başladı.
Daha sonraki yıllarda müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerinde bulundu. 2018 Eylülünde müdürlük görevini kendi isteği ile bırakarak öğretmenliğe devam etti.
Gerek öğretmenlik yaptığı dönemlerde, gerekse idarecilik yaptığı dönemlerde öğrencilerin üniversite kazanmaları için gayret etti, okulun başarılarında katkılarda bulundu.
Okulun her yıl yaptığı gezi ve organizasyonlarla öne çıkmasında katkıda bulunarak gençlerimizin 50 kişilik, 100 kişilik, 180 kişilik gruplar halinde 3 günlük, 5 günlük organizasyonlarla yurdumuzu gezmesini sağlamanın yanında Türkiye’nin dört bir yanında okuyan mezunu 110 öğrenciyi İstanbul’da toplayarak 3 günlük örnek bir organizasyon gerçekleştirdi.
Üniversite yıllarında çıkardığı DÖNÜŞ isimli şiir kitabına ilaveten 2017 Haziranında EYY ismiyle şiir ve fotoğraf kitabı çıkardı.
Yine Üniversite yıllarında arkadaşları ile çıkardığı DÖNÜŞ isimli dergiye ilaveten, görev yaptığı Alucra İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilerle, birkaç sayılık, SIRA’DAN isimli yerel bir dergi çıkardı.
Memleketinin güzelliklerini fotoğraflama gayretiyle doğa, şehir, insan gibi konularda fotoğraflar çekmekte olup, Alucra’da çektiği bir fotoğrafla DOKAP tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında sergileme ödülü aldı.
Bir yıl kadar önce arkadaşları ile kurduğu Alucra Merkez Derneği vasıtasıyla Alucra’da güzellikler oluşturma gayretiyle çalışmalar yapmaktalar: İmza günleri; öğrenciye, küçük esnafa ve ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlar; ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine evlerine bırakmak kaydıyla iftar ve sahur yemekleri; kültürel video çekimleri vs gibi faaliyetlerde bulunmaktalar. Ve yine köyünde, gurbetçi derneklerinden farklı olarak, başkanı olduğu Yerel Kültür Derneği vasıtasıyla arkadaşlarıyla çeşitli çalışmalarda bulunmakta.
Yerel gıdaların tanınması ve üretilmesi konusunda çalışmalar yaparken, yerel değerlerin kayıt altına alınması, tanınması ve sürdürülmesi için de arkadaşları ile çalışmalar yapmakta.
Gavur Dağlarındaki Birinci Dünya Savaşından kalma şehitliklerin, evlerin, mevzilerin tescillenmesi; yerel dilin sonraki nesillere aktarılması için yerel sözlük hazırladı.
Alucra İlçemizin Kültürel Değerleri -8’de buluşmak üzere. En Kalbi Selam ve Saygılarımı Sunuyorum.
Post Views:
235